Avrupa Birliği Yönetimi Nisan Ayında Türkiye'yi Ziyaret Etmeyi Planlıyor

TAKİP ET

AB Konseyi Başkanı Michel, gelecek ay Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladıklarını açıkladı.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, nisan ayında Türkiye'yi ziyaret etmek üzere Türk yetkililerle temas halinde olduklarını belirtti.

Charles Michel ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ve iki gün planlanmasına rağmen bir günde tamamlanan AB Liderler Zirvesi sonrası bir basın toplantısı düzenledi.

AB Konseyi Başkanı Michel, Türkiye ile ilişkileri geliştirmeyi umduklarını ifade ederek "Aynı zamanda bizim için Türkiye'nin olumlu ve ılımlı tutumunu devam ettirmesi önem taşıyor. Diyaloğun verimli olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı. Temkinli olduklarını da dile getiren Michel, "Türk makamlarıyla muhtemelen nisan ayında Türkiye'ye bir ziyaret için temas halindeyiz" şeklinde konuştu.

Michel, Doğu Akdeniz'in AB ve üye ülkeler için öncelikli konulardan biri olduğunu söyleyerek gerginliğin düşürülmüş olmasından memnuniyet duyduklarını, bunun devamını dilediklerini belirtti. Türkiye ile pozitif gündem istediklerini ancak bunun şartlı olduğunu vurrgulayan Michel, "Türkiye'nin gelecek haftalarda ve aylarda ılımlı tavrını sürdürmesi halinde biz de AB ve üyeler olarak masaya daha somut teklifler koymaya hazırız. Türkiye ile daha öngörülebilir bir ilişki istiyoruz. Geliştirilmiş ilişkilerde başlıklar ise Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, toplumlar arasında temaslar ve seyahat ve tabii göç konusu" dedi.

Michel, haziran ayında düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde konuyu tekrar görüşerek resmi kararlar almayı ümit ettiklerini dile getirdi.

ab avrupa birliği liderler zirvesi zirve charles michel ursula von der leyen açıklama bildiri video konferans türk yetkililer ab konseyi başkanı doğu akdeniz türkiye ziyaret gerçekleştirecek nisan gelecek ay