Avrupa Birliği'nde Gündem Aşı Pasaportu

TAKİP ET

Brüksel bugün, AB ülkelerinde geçerli olması planlanan aşı pasaportuna ilişkin öneriyi sunacak.

Avrupa Komisyonu bugün yapacağı toplantıda, bir kişinin Covid-19'a karşı aşı olduğuna, virüsü atlattığına veya virüsü taşıdığına dair kanıt sağlaması amacıyla aşı pasaportu çıkarma teklifini Avrupa Meclisi’ne sundu.

Avrupa Birliği ülkelerinin komiser adı verilen birer üye ile temsil edildikleri Avrupa Komisyonu’nda görüşülecek "Dijital yeşil sertifika" olarak adlandırılan pasaport ile AB üye ülke vatandaşlarının bu yaz ücretsiz seyahatine izin verilmesi ve zor günler geçiren turizm sektörünün desteklenmesi amaçlanıyor.

Avrupa Komisyonu, AB vatandaşlarının AB bloğu içinde uçuş yapmalarına veya herhangi bir ulaşım aracıyla geçişlerine olanak sağlamak amacıyla; aşılama, Covid-19 testleri ve hastalığı geçirip geçirmedikleri hakkındaki bilgileri birleştirecek bir "dijital yeşil sertifika" önerdi.

aşı covid corona coronavirüs korona koronavirüs covid19 covid-19 biontech sinovac moderna oxford avrupa abd ab onay aşı onayı türkiye aşı ne zaman onaylı aşılar avrupada aşı avrupada virüs aşı iptal ast