Avrupa Birliği'nden Üye Ülkelere Türkiye Tavsiyesi

TAKİP ET

Avrupa Birliği tarafından üye ülkelere gönderilen iç raporda, Türkiye ile ticaret konusunda derinleştirme müzakerelerine başlanması gerektiği ancak bir yaptırım planının da hazırda tutulacağı kaydedildi.

Avrupa Birliği, (AB) tarafından üye ülkelere gönderilen iç raporda, Türkiye ile ticaret bağlarını derinleştirme amacıyla müzakerelere başlanması gerektiği ancak yaptırım planlarının da hazırda tutulması gerektiği kaydedildi.

Reuters'ın aktardığına göre, 20 Mart tarihli raporda, 'Avrupa Birliği üye ülkelerinin Türkiye ile yapılan ticaretin derinleştirilmesi için müzakerelere başlaması gerektiği, fakat Ankara’nın AB çıkarlarına karşı hareket ettiği durumda uygulanacak bir dizi ekonomik yaptırımın da hazırda tutması gerektiği' tavsiyesinde bulunuldu.

Avrupa Birliği liderler zirvesine yönelik hazırlanan raporda, hazırlanacak yaptırımların sadece kaldıraç olarak kullanılması amaçlandığı belirtilirken, yaptırımların bireylere cezalandırıcı tedbirler ile turizm ve enerji gibi önemli sektörleri içermesi gerektiği de söylendi. Söz konusu raporda, Türkiye’nin 2020 yılında tüm AB Dış Politika kararlarını görmezden geldiği ve göçmenlik konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiği fakat önemli bir ticaret ortağı olmaya devam ettiği ayrıca, Gümrük Birliği’nde kapsamın genişletilmesi gerektiği de ifade edildi.

 

türkiye avrupa birliği ab üye ülkeler iç rapor tavsiye ticaret bağları derinleştirilmeli yaptırım karar dikkat plan rapor ab dış politika gümrük birliği reuters