Avrupa'da Bazı Restoranlar Ruslara Hizmet Vermeyi Bıraktı

TAKİP ET

Avrupa'da birçok restoran Ruslara servis yapmayı bıraktı.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'ya topyekün taarruz emri vermesinin ardından Rusya, birçok dünya ülkesinin yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. 

Visa ve Mastercard'ın birçok Rus bankasını engellemesinin ardından Ruslar kredi ve banka kartlarını kullanamamaya başladı. Rus ekonomisini vuran yaptırımlarla birlikte Moskova borsası büyük değer kayıpları yaşadı. Tarihi değer kayıpları nedeniyle Moskova borsasında hisse alım satımları geçici olarak askıya alındı. 

Visa ve Mastercard Rus Bankalarını Engelledi


Ancak Rusya Ukrayna'ya saldırana değin Rusya'ya karşı caydırıcı herhangi bir yaptırım getirmeye cesaret edemeyen Avrupalılardan bazıları sıradan Ruslara da "yaptırım" uygulamaya başladı.

Bir Türk sosyal medya kullanıcısının paylaştığı görüntülere göre Avrupa'da birçok restoran Ruslara hizmet vermemeye başladı. Söz konusu görüntüler:

"Ruslar giremez. Sikeyim Putin'i."



"Ruslara servis yok."



"Rus vatandaşı olan ziyaretçiler evimimize kabul edilmemektedir. Rus hükümetinin suç teşkil eden eylemlerinden sıradan Rus vatandaşlarının sorumlu olmadığının farkındayız, ancak bir tavır göstermenin zamanı geldi. Bizim katkımız da budur, böylece çocuklarımız barış içinde bir Avrupa'da yaşayabilirler."

avrupa rusya ukrayna rus restoranlar hizmet vermemeye ruslar giremez putin işgal