Avrupa'da En Çok Sigara İçilen Ülkeler: Bulgaristan ve Türkiye

TAKİP ET

2022'ye girerken sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 47 arttırıldı.

AKP iktidarının ekonomi politikalarında sigara fiyatlarına her geçen gün zam gelirken, Avrupa'da en çok sigara içilen ülkeler Türkiye ve Bulgaristan oldu. Erkeklerde en fazla sigara içilen ülke ise Türkiye.


Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından Avrupa’da sigara içenlere ilişkin son ayrıntılı veriler açıklandı.

Eurostat verilerine göre, 2019 yılında Avrupa ülkelerinde en fazla sigara içilen ülke yüzde 29 ile Bulgaristan oldu. İkinci sıradaki Türkiye’de ise halkın yüzde 27,3’ü sigara içiyor. AB ortalaması ise yüzde 18,4.


En Az İskandinavlar İçiyor


Euronews'in haberine göre sigara içme oranı yüzde 6,4 ile en düşük İsveç’te. Bu oran Finlandiya’da yüzde 9,9 ve Norveç’te yüzde 10,2.

Diğer bazı ülkelerdeki sigara içme oranı ise şöyle: Yunanistan 23,6; Almanya 21,9; Fransa 17,8 ve İtalya 16,5


Günlük 20'den Fazla Sigara İçme Oranı


Araştırma insanların günde 20 sigaradan az mı yoksa çok mu içtiğine dair bilgiler de içeriyor. Buna göre günde 20’den fazla sigara içme oranının en yüksek olduğu ülke yüzde 15,8 ile Sırbistan. İkinci sırada Türkiye var. Türk halkının yüzde 14,8’i günlük 20’den fazla sigara içerken yüzde 12,5’i de 20’den daha az sigara içiyor.

 

avrupa türkiye sigara sigara tüketimi sigara içme sigara fiyatları