Avrupa Halter Şampiyonası'nın Açılış Seremonisinde Azerbaycan Bayrağı Ateşe Verildi

TAKİP ET

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış seremonisinde Ermeni bir provokatör, Azerbaycan bayrağını ateşe verdi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın açılış Seremonisi'nde Ermeni bir provokatör, Azerbaycan bayrağını ateşe verdi. Azerbaycan'ın ismi anons edildiğinde yükselen ıslıklar, bayrağın yakılmasıyla birlikte alkışlara dönüştü.

Ermeni Provakatörün Kimliği Belli Oldu: Aram Nikolyan

Azerbaycan bayrağını yakarak uluslararası hukuka ve spor ahlakına aykırı bir davranış sergileyen Ermeni provokatörün Aram Nikolyan adlı bir tasarımcı olduğu ortaya çıktı. Nikolyan’ın Ermenistan Devlet Televizyonu’nda görev aldığı ve daha önce de Azerbaycan’a karşı düşmanca eylemlerde bulunduğu iddia edildi.

Öte yandan, Erivan’daki açılış töreninde yakılan Azerbaycan bayrağının, Avrupa Halter Federasyonu’nun girişimi sayesinde yenisi ile değiştirildiği kaydedildi.

Türkiye 19, Azerbaycan ise 12 Kişiyle Katılacak

Azerbaycan milli takımı ise Erivan’daki açılış törenine katılmadı. Türkiye’yi 10’u kadın olmak üzere 19 milli sporcu temsil edecek olan Avrupa Şampiyonası’na 12 kişilik heyet ile giden Azerbaycan milli takımının, güvenlik gerekçesiyle törene katılmama kararı aldığı bildirildi.

 

Erivan avrupa halter şampiyonası azerbaycan azerbaycan bayrağı ateşe verildi aram nikolyan