Avrupa Komisyonu'ndan Volkswagen ve BMW'ye Ceza

TAKİP ET

Avrupa Komisyonu rekabetin önünü tıkadıkları ve AB antitröst kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle BMW ve Volkswagen'e para cezası verdi.

Avrupa Komisyonu BMW ve Volkswagen'e yeni dizel otomobillerden kaynaklanan emisyonun azaltılması alanında rekabetin önünü tıkadıkları ve AB antitröst kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 875 milyon euro ceza verdi.

Komisyon, BMW ve Volkswagen'in nitrojen oksitlerin temizlenmesi alanındaki araştırmaları gizlice koordine ettiklerini, ancak Daimler’in tekel girişiminin bir parçası olmasına rağmen, grubun varlığını ifşa etmesi nedeniyle 727 milyon euroluk para cezasından kurtulduğunu belirtti.

Şirketlerin gizli anlaşmalar yapmalarını kabul edemeyeceklerini belirten Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, “Daimler, BMW, Volkswagen, Audi ve Porsche zararlı gaz salımını AB’nin standartlarından bile altına çekecek teknolojiye sahiplerdi. Ancak bu teknolojiyi yasaların gerektirdiği şekilde tam anlamıyla rekabet etmek için kullanmadılar.

Bugünkü karar meşru teknik işbirliğinin ne kadar yanlış gittiği ile alakalı. Şirketlerin bu şekilde gizli anlaşmalar imzalamasına müsamaha gösteremeyiz” ifadelerini kullandı. 

Avrupa Komisyonu BMW Volkswagen para cezası anlaşma 875 milyon