Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Kavala ve Demirtaş Hakkında Karar Verdi: Türkiye'ye Eylem Planı Sunması İçin 30 Eylül'e Kadar Süre Tanındı

TAKİP ET

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye'de tutuklu Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'la ilgili kararını verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği kararların uygulanıp uygulanmadığının denetimini yapmakla görevli olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Mahkeme'nin verdiği karara rağmen salıverilmeyen Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a ilişkin kararını bildirdi.

Demirtaş hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezasının seçimlere katılmasını engelleme amacı taşığı belirtilen kararda, Demirtaş'ınn serbest bırakılması ve hakkında verilen mahkumiyet kararlarının bozulması talep edildi.

Türkiye'ye Demirtaş'ın serbest bırakılması konusunda eylem planı sunmak için 30 Eylül'e kadar süre verilen kararda, Osman Kavala'nın serbest bırakılması talebi yinelense de bu konuda bir ihlal prosedürü başlatılmadı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi daha önceki kararında Kavala davası nedeniyle Türkiye'ye yönelik olarak ihlal prosedürü başlatılabileceğini belirtmişti ancak böyle bir durum gerçekleşmedi. Komite'nin bir sonraki toplantısı 30 Kasım-2 Aralık arasında gerçekleştirilecek.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Kavala ve Demirtaş Hakkında Karar Verdi Türkiye'ye 30 Eylül'e Kadar Eylem Planı Sunma Süresi Tanındı