Avrupa'nın Rus Gazına Alternatif Arayışları Devam Ediyor: Faslı Girişimciden Rüzgar ve Güneş Enerjisi Planı

TAKİP ET

İşgalci Rus Diktatörü Putin'in Ukrayna'yı işgali ve Avrupa'ya giden doğal gazı kısıtlamasından sonra Avrupa'da Rus gazına alternatif enerji kaynağı arayışları devam ediyor. Faslı bir girişimci, Avrupa'nın enerji ihtiyacını karşılamak üzere güneş ve rüzgar enerjisi girişimini öne sürdü.

Faslı girişimci Moundir Zniber, Rus gazına alternatif olarak Fas'ta elde edilen rüzgar ve güneş enerjisinin Avrupa'ya ihracını öneriyor. BBC'nin haberine göre rüzgar ve güneş enerjisi üretimi için geniş kaynaklara sahip olan Fas, Avrupa'nın yalnızca Rus gazına alternatif bulabilmesini değil aynı zamanda yeşil dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmesinde de yardımcı olabilecek potansiyelde.

Ancak Fas'ın zengin güneş ve rüzgar enerjisi kaynakları henüz işgalci diktatör Putin'in elinde tuttuğu doğal gaz vanasına alternatif olacak seviyede değil. Zniber'in 14 yılda kurup büyüttüğü şirket Fas'ın potansiyelini gözler önüne serse de ülkenin Avrupa'yı besleyebilecek enerji üretimi kapasitesine ulaşması için ciddi miktarda yatırım gerekiyor. 

yeşil enerji rüzgar enerjisi güneş enerjisi fas Putin diktatör putin Ukrayna Rusya doğal gaz