Avrupa Parlamentosu, Belarus'u İşgalci Rusya'nın Suç Ortağı Olarak Tanıdı

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu, Belarus'u işgalci Rusya'nın suç ortağı olarak tanıdı ve Belarus'un Kukla diktatörü Lukaşenko hakkında tutuklama emri çıkarılması çağrısında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Rusya'ya karşı sert kararlar uygulayan Avrupa Parlamentosu, bu kez işgalci Rusya'nın kuklası Belarus'taki Lukaşenko rejimine karşı harekete geçti.

Belarus'u Rusya'nın Suç Ortağı Olarak Tanıdılar

Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekilleri, Belarus'taki kukla Aleksandr Lukaşenko rejimini Ukrayna halkına yönelik tutumu nedeniyle işgalci Rusya'nın suç ortağı olarak tanıdı. AP'li vekiller, kukla diktatör Lukaşenko'nun eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin'le eşit derece sorumlu tutulması gerektiğini ifade ederek, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelttiği yaptırımlara benzer şekilde Belarus'a da yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Tutuklama Emri Çıkarılması İçin Çağrıda Bulundular

Öte yandan bazı milletvekilleri,  Lukaşenko hakkında, Ukraynalı çocukların kaçırılmasından sorumlu olduğunu belirten bir karar önergesi verdi. Milletvekilleri söz konusu karar önergesiyle, Uluslararası Ceza Divanı'nı Lukaşenko için tutuklama emri çıkarmaya çağırdı.

 

lukaşenko belarus rusya avrupa parlamentosu tutuklama emri çağrısı