Avrupa Parlamentosu Çin'e Yaptırım Uygulanmasını Talep Etti

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu, Çin'i Doğu Türkistan politikaları nedeniyle kınadı.

Avrupa Parlamentosu, işgalci Çin yönetiminin Doğu Türkistan halkına yönelik uyguladığı asimilasyon politikasını ve zorla çalıştırma uygulamasını kınayarak, bundan sorumlu tutulan yetkililere yaptırım için AB ülkelerine çağrıda bulundu.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, çeşitli siyasi grupların parlamentoya sunduğu "Zorla çalıştırma ve Uygur Özerk Bölgesindeki Uygurların durumu" konulu ortak karar tasarısını kabul etti.

Tasarıda "Çin hükümetinin yürüttüğü zorla çalıştırma, özellikle Uygur, Kazak, Kırgız ve diğer Müslüman azınlık gruplarının Sincan'daki fabrikalarda ve kapalı kamplarda sömürülmesi sistemi, zorla çalıştırılan kişilerin Çin'in başka yerlerine gönderilmesi, bilinen Avrupa markaları ve şirketlerinin zorla çalıştırmadan faydalandığı gerçeği" kuvvetli şekilde kınandı.

Milletvekilleri, özel sektörden Çin ile ilişkilerini değerlendirmelerini, arz zincirlerinde insan haklarına uyulduğunun tespiti için denetim yapmalarını, uyulmuyorsa iş ilişkilerini kesmelerini istedi. Ayrıca Doğu Türkistan'da bağımsız gözlem yapabilmesi için uluslararası gözlem grubuna izin vermesi talep edildi.

Çin AP Doğu Türkistan Uygur yaptırım