Avrupa Parlamentosu'ndan İşgalci Rusya'ya Kırım'ın İşgaline Son Verme Çağrısı

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu, işgalci Rusya'ya Kırım'dan çekilme çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen Genel Kurul oturumunda; işgalci Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığı, muhalif lider Navalny'e uygulanan baskılar ve Çekya'da askeri depoda gerçekleşen patlama sonrası yaşanan diplomatik skandallara değinildi.

Genel Kurul'da 548 milletvekilinin "evet", 25 milletvekilinin "hayır" ve 113 milletvekilinin "çekimser" oy verdiği kararla birlikte Rusya'nın askeri yoğunluğunun Ukrayna’ya yönelik saldırıya dönüşmesi durumunda, Avrupa Birliğinin ciddi yaptırımlar alması gerektiğine dikkat çekildi.

AP tarafından yayımlanan belgede "Bu durumda Rusya’dan AB’ye petrol ve doğal gazın ithal edilmesi derhal durdurulacak ve Rusya, SWIFT ödeme sisteminin dışında bırakılacaktır. Rusya yönetimiyle bağlantısı olan tüm oligarklar ve aile üyelerinin AB’deki varlıkları dondurulacak ve vizeleri iptal edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Rusya'ya Donbas'tan çekilmesi ve Kırım'ın işgaline son vermesi çağrısı yapıldı. Rusya'dan Kerç Boğazı üzerinden Azak Denizi limanlarına seyir özgürlüğünü garanti etmesi de talep edildi.

 

avrupa parlamentosu ap avrupa birliği ab kırım işgal rusya çağrı talep işgale son verme genel kurul oturum karar evet hayır çekimser milletvekilleri ukrayna donbas askeri hareketlilik çekilme kerç boğazı