Avrupa Süper Ligi Başlamadan Bitti: Takımlar Çekiliyor, Başkanlar İstifa Ediyor

TAKİP ET

Avrupa'nın dev futbol takımlarının kurmayı tasarladığı Avrupa Süper Ligi daha başlamadan son buldu. UEFA, FIFA, birçok ülkenin futbol federasyonu ve hatta hükûmetlerden gelen tepkiler ve yaptırım tehditleri karşısında Avrupa'nın büyükleri direnemedi.

12 takımın kurucu üye olarak başlattığı Avrupa Süper Ligi, ölü doğdu. Kurucular arasında yer alan İngiliz kulüpleri Manchester City ve Chelsea, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye karar verdi. Aynı zamanda Manchester United'ın başkanı Ed Woodward, bu süreçte görevinden istifa etti.

Avrupa Süper Ligi'nin kurulacağına dair haberlerle başlayan kaos, statükoya karşı oluşturulan cephenin dağılmasıyla farklı bir boyutta devam ediyor. Bu akşam dağılmak için görüşme yapan 12 kulübün birçoğunun iç işlerinde büyük sıkıntılar baş gösteriyor.

İşte içten içe kaynayan Avrupa'nın büyükleri:

KIRMIZI ŞEYTANLAR SATILIYOR

Manchester United'ın sahibi olan ABD'li Glazer ailesi, Süper Lig projesinin hayata geçirilemeyeceği için kulübü satmayı düşünüyor. Manchester United Yönetim Kurulu Başkanı Ed Woodward da istifa ettiğini açıkladı.

JUVENTUS BAŞKANI DA BIRAKIYOR

Juventus Başkanı Andrea Agnelli'nin de istifa edeceği iddia ediliyor. İtalyan devi, şimdilik bu söylentiyi doğrulamadı. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Agnelli bir yılan. Onun kadar rahat yalan söyleyen birisini görmedim" diye konuşmuştu.

PEREZ'E İSTİFA BASKISI

Florentino Perez de istifa etmesi için büyük bir baskı görüyor . Avrupa Süper Ligi'nin başkanı seçilen Perez'in Real Madrid'den de istifası edeceği düşünülüyor.

CHELSEA TARAFTARI: BİZİM SAYEMİZDE

Dağılma haberini Chelsea taraftarları coşkuyla karşıladı. Kulübün zengin sahibi Rus milyarder Abramovic'e de meydan okuyan Chelsea taraftarları, "Deplasmanlar bizimdir" sloganı attı. Chelsea taraftarları, dağılma kararının kendileri sayesinde olduğunu belirten paylaşımlar yaptı.

BARÇA VE MADRİD DE DİRENEMİYOR

Barcelona Başkanı Laporta, "Barcelona, genel kurul üyelerinin onayı olmadan Avrupa Süper Ligi'ne girmeyecek. Kulüp onların, karar onların" diyerek geri adım atabileceğini ima etti. Ancak Barcelona'nın, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmak konusunda çekimser olduğu da konuşuluyor. Atletico Madrid yöneticilerinin de bir kısmının bu projeye karşı olduğu öğrenildi.

Avrupa Süper Ligi UEFA FIFA atletico madrid real madrid barcelona milan inter Inter juventus arsenal manchester united machester city liverpool chelsea tottenham tottenham hotspur süper lig Avrupa Süper Ligi