"Avrupa Süper Ligi Kurucusu Kulüpleri Küme Düşürün"

TAKİP ET

12 büyük kulübün bir araya gelerek kurduğu Avrupa Süper Ligi ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor.

12 kulübün bir araya gelerek kurulduğunu açıkladıkları "Avrupa Süper Ligi"ne tepkiler sürüyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "futbol için çok zararlı" olarak tanımladığı organizasyon hakkında hükümetin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Fransa'dan hiçbir kulübün organizasyona katılmamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek organizasyonun spordaki birlik ilkesini tehdit ettiğini vurguladı.

FIFA'dan gelen açıklamada ise herhangi bir yaptırım ihtimalinden söz edilmezken "Uluslararası takvime ve değerlere karşı olan, Avrupa'da kopuk ve kapalı bir lig düşüncesine karşıyız. FIFA, her zaman dünya futbolunda birliktelikten yanadır" denildi.

UEFA, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A'dan yapılan ortak açıklamada organizasyon "sözde Avrupa Süper Ligi" olarak tanımlandı. Açıklamada "Biz, FIFA ve tüm üye federasyonlar, bu projeye karşı çıkmaya devam edeceğiz. Mevzubahis turnuva, toplumun dayanışmaya her zamankinden çok daha muhtaç olduğu bir dönemde, yalnızca birkaç kulübün çıkarına bir projedir. Bunun gerçekleşmesini önlemek için hem adli hem de sportif olmak üzere her türlü tedbiri gündemimize alacağız. Futbol, ​​açık müsabakalara ve sportif liyakate dayanır; başka türlüsü düşünülemez" ifadeleri kullanıldı ve söz konusu kulüplerin ulusal veya uluslararası düzeyde bütün organizasyonlara katılmasının yasaklanmasına, kulüp oyuncularının milli takımlarda oynamalarının dahi engellenmesine kadar birçok yaptırımın masada olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili zehir zemberek açıklamalar yapan Manchester United'ın eski kaptanı ve futbol yorumcusu Gary Neville "Ben bir Manchester United taraftarıyım. Kendimi 40 senedir böyle tanımlıyorum. Ancak, iğreniyorum! En çok da Manchester United ve Liverpool'dan iğreniyorum. Liverpool, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' diye şarkı söylüyor. Halkın kulübü öyle mi? Buna katılan kulüplerin tüm puanlarını sileceksin. Şampiyonluklarını ellerinden alacaksın. Damgalayacaksın! Ligden düşüreceksin. Para ödüllerini alacaksın. Acımasızca cezalandıracaksın. Sonra sahipleri birkaç hafta saklanır ve çıkıp 'Alakamız yok' derler. Manchester United, 100 yıldan fazla bir süre önce işçilerin kurduğu bir kulüptü. Artık öyle mi?  Gücü bu kulüplerden acilen geri almalıyız. Üstelik bu kulüplerden biri de benim kulübüm. Bunların tek bir duygusu var, aç gözlülük. Bunlar sahtekar, düzenbaz, üç kağıtçı! Bu kulüplerin sahipleri, Liverpool'un sahibi, Chelsea'nin sahibi, Manchester United'ın City'nin sahipleri, futbol için hiçbir şey yapmamış adamlar" şeklinde konuştu.

Avrupa Süper Ligi Kurucusu Kulüpleri Küme Düşürün