Avrupa Uzay Ajansı Tarafından Ay'daki İlk Kolonilerin Nasıl Görüneceği Paylaşıldı

TAKİP ET

Avrupa Uzay Ajansı, Ay'da kurulması planlanan ilk kolonilerin nasıl görüneceğini içeren bir kısa film paylaştı.

Avrupa Uzay Ajansı ile Skidmore ve Owings&Merrill mimarlık şirketi tarafından hazırlanan ve gelecekte Ay'da kurulması planlanan ilk kolonilerin nasıl olacağını temsil eden "Dünyanın Ötesinde Yaşam" adlı kısa film yayımlandı.

Venedik Bienali'nin "Birlikte nasıl yaşayacağız?" temalı 17. Uluslararası Biennale Mimarı Sergisi'nde yayımlanan kısa filmde, Avrupa Uzay Ajansı uzmanları ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) Havacılık ve Uzay Departmanı'nda profesör olan eski NASA astronotu Jeffrey Hoffman destek sağladı.

4 dakikalık kısa film, Ay'da yaşamın gerçekçi bir şekilde nasıl olacağını anlatırken, Ay modülünün yakından ayrıntılarını görmeye ve ziyaretçilerin Ay ortamındaki günlük yaşamı hayal etmelerine olanak sağlıyor.

Mimarlık firmasının baş tasarımcısı Daniel Inocent, kısa film ile ilgili "Burada karşılaşılan zorluklar yeni çözümlere ilham verdi ve insanlık için Dünya’nın ötesinde bir gelecek tasavvur etmemizi sağladı” ifadelerini kullandı.

Kısa filmde yer alan yapıların hem astronotlar hem de uzay istasyonundan uzaktan kontrol edilen robotik araçlarla kurulabileceği belirtildi.

Kısa filmi izlemek için tıklayınız.

avrupa uzay ajansı kısa film yayımlandı ayda yaşam ilk koloniler temsil 4 dakikalık skidmore owings&merril mimarlık şirketi ay modülü ziyaretçiler gelecekte yaşam