Avrupa'da Çin Kaynaklı Uygulama TikTok Hakkında İnceleme Talebi

TAKİP ET

Avrupa Tüketiciler Birliği, Çin kaynaklı video uygulaması TikTok hakkında inceleme talebinde bulundu.

Avrupa Tüketiciler Birliği, Çin kaynaklı video uygulaması TikTok hakkında inceleme başlatılması talebinde bulundu. AB Komisyonu ve ulusal tüketici koruma kurumlarına bulunulan şikayette TikTok'un kullanıcıların haklarını ciddi bir şekilde ihlal ettiği belirtildi.

Avrupa'da 32 ülkeden 44 tüketici koruma derneğini çatısı altında toplayan Avrupa Tüketiciler Birliği tarafından yapılan açıklamada, özellikle çocuklar ve gençler tarafından yaygın olarak kullanılan Çin kaynaklı TikTok adlı uygulamanın AB'de geçerli tüketici haklarını çeşitli yönlerden ihlal ettiği ve çocukları gizli reklam ve uygunsuz/zararlı içeriklerden korumada yetersiz kaldığı tespitinde bulunuldu.

Avrupa Tüketiciler Birliği'nin yaptığı incelemede TikTok'un kullanım koşulları ve telif hakları koşullarının net ve adil olmadığı, yoruma açık maddelerle kullanıcıların aleyhine ve TikTok'un lehine işlediği belirtildi. Uygulamanın, kullanıcıların yayınladığı videoların dağıtımı ve kopyalanması hakkını herhangi bir ödeme yapmadan geri döndürülemez bir şekilde kendine sağladığı bilgisi de yer alıyor.

Yetkilileri harekete geçmeye çağıran Avrupa Tüketiciler Birliği, Çinli TikTok'un politika ve uygulamaları  konusunda kapsamlı bir inceleme başlatılmasını talep etti.

tiktok çin çinli çin kaynaklı avrupa yasaklanıyor avrupa tüketiciler birliği beuc talep inceleme talebi hak ihlali reklam pazarlama kişisel veriler usulsüz uygunsuz