Avukat Emir Abbas Gürbüz, Tutuklu Gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın Son Durumlarını Aktardı

TAKİP ET

Tutuklu gazeteci Süha Çardaklı'nın avukatı Emir Abbas Gürbüz, katıldığı televizyon programında, tutuklu Türk Milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak hakkında konuştu. Gürbüz, tutuklu gazetecilerinin saçlarının kazınmasının bir mesaj olarak algılandığını söyledi.

Avukat Emir Abbas Gürbüz, sığınmacı haberi yaptıkları için hukuksuz bir şekilde tutuklanan Türk Milliyetçisi gazeteciler Aykırı Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'nın son durumlarına ilişkin bilgileri TV5 ekranlarında verdi.

Tutuklu Türk Milliyetçisi Gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın Saçları Kazındı

İki gazetecinin hukuksuz bir şekilde tutuklanmasının ve cezaevinde kendilerine yapılan muamelenin milliyetçi muhalif medyanın sesini kısmak amacıyla yapılan bir operasyon olduğunu ve bu tutuklamaların tamamen siyasi olduğunu dile getiren Gürbüz, Çolak ve Çardaklı'nın saçlarının kazınmasına ilişkin olarak şu şekilde konuştu:

'Neo-Naziler Gibi Saçlarının Kazınması Bana Bir Mesaj Olarak Geliyor'

''Gardiyanlar kendilerini kaldırıp saçının kesileceği yere götürüp onlara bunun rutin bir işlem olduğunu, herkese yaptıklarını ifade edip saçlarını kazımışlar. Yani hayatında cezaevi görmeyen arkadaşlar oldukları için bunun gerçekten rutin bir uygulama olduğunu zannetmişler ve buna rıza göstermişler. Tabi cezaevine giden milletvekilleri, avukatlar durumun normal bir şey olmadığını onlara ifade ettikten sonra ilk başta çekindiler yani ailemiz duyar üzülür, eşimiz duyar üzülür diye bunun yayınlanmasını istemediler. 

Daha sonra Süha Çardaklı ilk olarak bir kaç gün sonra bunu artık yayınlayabiliriz dedi. Gelen milletvekilleri de kendisine bunun normal bir durum olmadığını ifade edince en sonunda Batuhan Çolak'ın avukatı bir beyan verdi Pazartesi günü Cumhuriyet Gazetesi'ne ve bunu kamuoyuna duyurduk. Ne yapılmak istendiği konusunda hiç bir fikrim yok. Bu devlet birçok terör örgütü hükümlüsüne dahi hatta Abdullah Öcalan'a dahi gayet güzel muamele ediyor cezaevinde. Türkiye'de 'Doğu Ekspresinde Bir Gece' filminden sonra cezaevlerinde şartlar oldukça iyileştirildi. Benim çok fazla tutuklu, hükümlü müvekkilim var hiç birinin başına bölye bir şey gelmedi. Ancak siyasi bir suçtan, yani suç olduğu iddia edilen bir şeyden dolayı ve siyasi operasyon olduğunu düşündüğümüz bu soruşturmanın üstüne bu arkadaşların neo-naziler gibi saçının kazınmasıda bana aslında bir mesaj verilmek isteniyor gibi geliyor.''

Adalet Bakanlığı, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın Saçlarının Kazıtılması İle İlgili Soruşturma Başlattı

'Arkadaşların Koğuşundaki Başka Hükümlülere Şiddet Uygulanmış'

Gürbüz, kendisine yöneltilen ''Cezaevinde şiddet yaşanmış mı?'' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

''Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak şiddete maruz kalmamış ancak şöyle olaylar anlattılar bu da bize garip geldi aslında. Gardiyanların, bu arkadaşların koğuşundaki başka hükümlülere şiddet uyguladığını söylediler ben bunun da normal bir şey olmadığını söyledim. Yani dediğim gibi sonuçta avukatlık yapıyoruz ve birçok cezaevinde tutuklu, hükümlü müvekkilimiz var. Ben cezaevinde kimseyi dövdüklerini bugüne kadar duymamıştım. Belki çok münferit olaylar tabii ki yaşanıyordur ama ben arkadaşlara bir şey söylemedim tabii ki  o anda ama kendi aramızda diğer avukat arkadaşlarla istişare ettiğimizde, bunu saç kazınması olayıyla da birleştirince acaba arkadaşları sindirmek için bir psikolojik baskı mı yapılıyor başka mahkumlara şiddet uygulayarak diye bir tahminde bulunduk ama bu sadece bir tahmin buradan kesin bir kanıya varmamız mümkün değil.''

emir abbas gürbüz süha çardaklı batuhan çolak cezaevi tutuklu gazeteci