Bir Avukat Reklam Yasağını Delmek İçin Ne Yapacağını Şaşırdı

TAKİP ET

Bir avukat, reklam yasağını delmek için gösterdiği gayretle göz doldurdu.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre geçtiğimiz hafta Antakya'da Kızılay'ın deposunda bulunan 300 bin lira değerindeki yardım malzemeleri çalındı.

Hırsızlık olayına ilişkin başlatılan soruşturmada O.O., A.Z., M.M. ve U.D. adlı 4 şahıs gözaltına alındı.

Müvekkili O.O.'nun araması üzerine polis merkezine gelen avukat Canan Turunç, olayı öğrendikten sonra polisin yanında müvekkiline "Bu olaya dahilin var mı? Yardım malzemelerini çaldınız mı?" diye sordu. 

Oscarlık Performans

Avukat Canan Turunç, "Çaldıklarını öğrenince ‘Bana şu an milyon lira versen de seni savunmam. Yardım mallarını çalan birini savunmam’ dedim" diye konuştu.

"Avukat olabiliriz ancak bizim de duygularımız var" diyen Turunç, "İhtiyaç sahibi birisini gördüğümde koşa koşa yardıma giden birisiyim. Neticede burada zorunlu müdafilik diye bir şey söz konusu değil, baro tarafından görevlendirilmedim. İhtiyaç sahibi kişilere dağıtılacak malzemeleri çalmak neyin nesi. Böyle bir olayın savunması olmaz. Belki malzemeler dağıtılsa birilerinin hayatı kurtulacak, ihtiyaçları karşılanmış olacak. Bana göre bu kanunen olmasa da vicdanen büyük bir suç" ifadelerini kullandı. 

"Soyunsa Daha Etkili Olurdu"

Reklam yasağını delmek için Instagram'da "influencer" olarak paylaşımlar yapan avukatların ardından Canan Turunç'un performansı göz doldurdu. Olayı TamgaTürk'e yorumlayan bir avukat, "Reklam için avukatlık mesleğinin ırzına geçmek yerine soyunsa daha etkili olurdu" dedi.

avukat canan turunç reklam yasağı kızılay soyunsa