Avukatlar 81 İlde Eylem Kararı Aldı: Barolardan Ortak Eylem Açıklaması

TAKİP ET

81 ilin baro başkanlarının bir araya geldiği toplantının ardından avukatlar CMK Ücret Tarifesi nedeniyle eylem kararı aldı. Avukatlar tüm yurtta eylem yapacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirasına tarihinin en değersiz günlerini yaşatan fantastik ekonomi teorileri, avukatları da vurdu. CMK Ücret Tarifesi'nin yeni dönem için yeniden belirlenmesine yönelik görüşmeler sürerken Avukat Hakları Grubu, 81 ilde eylem kararı aldıklarını açıkladı.

47. Baro Başkanları Toplantısı, dün Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündemini Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) ve CMK Ücret Tarifesi oluşturdu. Toplantının ardından yapılan açıklamada ayrıntılı bir bilgi verilmedi.

Avukat Hakları Grubu'ndan yapılan açıklamada ise Türkiye Barolar Birliği ile Adalet Bakanlığı arasında süren görüşmelerin önemli olduğu belirtilerek CMK Ücret Tarifesi belirlenirken avukatların taleplerinin dikkate alınmasının beklendiği ifade edildi. 

"Avukatlar Varlık Mücadelesi Veriyor"

81 ilin baro başkanlarının imzasının bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son oluşan ekonomik koşullarda varlık mücadelesi veren avukatlar için mevcut CMK Tarifesi'yle zorunlu müdafilik hizmetlerinin yerine getirilmesi mümkün olmadığından, aşağıda imzası bulunan 81 ilin baro başkanları olarak, verilen hizmetin karşılığı, hakkaniyete uygun bir artış sağlanıncaya kadar:

1- 13 Eylül 2022 Salı günü tüm illerimizde CMK görevlendirmelerinin yavaşlatılması,

2- 20 Eylül 2022 Salı günü tüm illerimizde CMK görevlendirmelerinin bir gün süreyle durdurulması, (şiddet ve istismar mağduru kadın ve çocuklar için gelen talepler hariç)

3- 27 Eylül 2022 Salı gününden itibaren tüm illerimizde CMK görevlendirmelerinin üç gün süreyle durdurulması (şiddet ve istismar mağduru kadın ve çocuklar için gelen talepler hariç)

4- Hâlâ bir sonuç alınamaması halinde, tüm illerimizde CMK görevlendirmelerinin süresiz olarak durdurulması konusundaki kararlılığımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz."

avukatlar 81 ilde eylem kararı aldı baro barolardan türkiye barolar birliği ortak eylem açıklaması