Avustralya'da AKP Mührü Skandalı: Suç Duyurusunda Bulunulacak

TAKİP ET

Sidney'de gönderilen oy pusulalarında AKP'nin mührü basılı halde bulundu. Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için Avustralya’ya gönderilen oy pusulalarında usulsüzlük iddiası gündeme geldi. Sidney’de açılmamış bir milletvekili seçimi oy pusulasının AKP lehine mühürlenmiş olduğu ortaya çıktı.

Oy Pusulasını CHP Fark Etti

Olay, Yüksek Seçim Kurulu’nun genelgelerine uygun olarak oy pusulalarının incelenmesi sırasında CHP tarafından fark edildi. Siyasi parti temsilcilerinin hazır bulunduğu sırada tutanak tutuldu ve Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na başvurularak suç duyurusunda bulunulması istendi.

Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Oy Birliğiyle Karar Verdi

Talebi değerlendiren Yurt Dışı İlçe  Seçim Kurulu, olayın araştırılması ve sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması yönünde oy birliğiyle karar verdi.

AKP Temsilcisi: Biz de Bu İşin Takipçisiyiz

AKP YSK Genel Merkez Temsilcisi Recep Özel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Biz de bu işin takipçisiyiz, nasıl olduğunun ortaya çıkartılmasını herkesten çok biz istiyoruz. Ayrıca bu oy pusulasının bu şekilde olduğunu ilk bulan ve tespit eden AK Parti sandık kurulu üyemiz Emine Delialioğlu olup kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Avustralya akp sidney suç duyurusu ysk yüksek seçim kurulu