Avustralya Kürtçü Terör Örgütü PKK'ya Ait Sembollerin Kullanılmasını Yasakladı

TAKİP ET

Avustralya, yeni çıkan yasa ile birlikte Kürtçü terör örgütü PKK ile birlikte terör örgütlerine ait sembollerin ve nazi selamı ile gamalı haçın kamuya açık alanda sergilenmesini yasakladı.

Avustralya, yeni çıkan yasa ile birlikte Kürtçü terör örgütü PKK ile birlikte terör örgütlerine ait  sembollerin ve nazi selamı ile gamalı haçın kamuya açık alanda sergilenmesini yasakladı.

Yeni yasaya göre halka açık yerlerde Nazi selamı vermek, Nazi gamalı haçını ya da çift sig (zafer) işaretini sergilemek yasa kapsamında suç sayılıyor ve 12 aya kadar hapis cezası öngörülüyor.

Yürürlüğe giren yasa aynı zamanda ülkenin terör örgütleri listesinde yer alan kürtçü terör örgütü PKK ve şeriatço terör örgütü IŞİD ilişkili sembollerin kamuya açık sergilenmesini ya da ticaretinin yapılmasını da yasaklıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Mark Dreyfus yasa ile Avustralya'da Holokost'u veya terör eylemlerini yüceltenlere yer olmadığı konusunda açık bir mesaj verildiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu yasa, türünün ilk örneği ve Avustralya'da hiç kimsenin Nazileri ve onların şeytani ideolojisini öven eylem ve sembolleri yüceltmesine ya da bunlardan kazanç sağlamasına izin verilmemesini sağlayacak."

Avustralya pkk hamas ışid yasa