Avustralya ve Kanada'dan Rusya'ya 'Kerç Köprüsü' Yaptırımı

TAKİP ET

Avustralya ve Kanada, Kırım Yarımadası'nı Rusya'ya bağlamak amacıyla yasa dışı şekilde inşa edilen Kerç köprüsü inşaatında yer alan kişilere ve şirketlere yaptırım kararı aldı.

Avustralya ve Kanada, Kırım’ın işgali nedeniyle yaptırım listesine dahil edilen Rus vatandaşlarının ve şirketlerin sayısını genişletti.

Söz konusu ülkelerin yaptırımlarına, işgal edilen Kırım Yarımadası’nı Rusya’ya bağlamak amacıyla yasa dışı bir şekilde inşa edilen Kerç köprüsü inşaatında yer alan kişiler ve şirketler de eklendi.

Kanada hükumetinin resmi internet sayfasında yer alan duyuruda "Rusya, 7 yıl boyunca, uluslararası toplumun Ukrayna’nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve uluslararası hukuku ihlal etmeyi durdurma çağrılarını sistematik olarak görmezden geldi. Ukrayna halkı, Rus müdahalesi olmadan, kendi başlarına inşa edebilecekleri daha iyi bir geleceği hak ediyor. Bu nedenle bugün harekete geçiyoruz ve gerektiğinde müttefiklerimiz ile ortaklarımızla daha fazla harekete geçmeye hazırız" ifadeleri kullanıldı.

Avustralya Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımlayarak işgal altındaki Kırım'da, yarımadayı Rusya’ya bağlamak amacıyla yasa dışı şekilde inşa edilen Kerç köprüsü inşaatında yer alan bir Rus vatandaşı ve 4 şirketi yaptırım listesine dahil edildiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı'nan yapılan açıklamada, Avustralya’nın Ukrayna egemenliği ve toprak bütünlüğüne destek vermeye devam ettiği dile getirilirken, söz konusu yaptırımların Kanada ile koordine edilerek ve Avrupa Birliği tarafından başlatılan eylemlerle tutarlı olarak kabul edildiği vurgulandı.

Yaptırım Uygulanacak İsimler

Yaptırım listesine, Rusya ile işgal altındaki Kırım arasında yolcu treni ulaşımını sağlayan Grand Service Express Ulaşım Şirketi Genel Müdürü Aleksandr Ganov ve 2015 yılında Kerç köprüsünün yasa dışı inşaatında yer alan Stroygazmontaj şirketinin Altyapı Projeleri Genel Müdür Yardımcısı Leonid Rıjenkin yer alıyor. Bunun yanı sıra; Lenpromtransproekt, Berkakit-Tommot-Yakutsk Demiryolu İnşaat Müdürlüğü, Kırım Birinci Sigorta Şirketi ve Kırım Demiryolu olmak üzere 4 şirket de yaptırım listesine eklendi.

kerç köprüsü kırım yarımada ukrayna rusya açıklama avustralya kanada ortak yaptırım dendi uygulanacak 4 şirket vaatandaşlar rus dendi dışişleri bakanlığı