Avustralya'da Bir Cezaevi Fare İstilası Sebebiyle Boşaltılıyor

TAKİP ET

Avustralya'da bulunan Wellington Cezaevi, fare istilası sebebiyle boşaltılıyor. Mahkumlar başka cezaevlerine yönlendirilecek.

Bugüne dek görülen en büyük fare istilasının yaşandığı Avustralya'dan aralıksız her gün felaket haberleri gelmeye başladı. İstilanın başladığı ilk günlerde yalnızca su kanalları ve tahılların zarar gördüğünü bildiren yetkililer, sonrasında bölgede yaşayan insanların vücutlarının da zarar gördüğünü, farelerin insanların göz kapaklarını bile kemirdiğini açıklamıştı.

Bölgede yayılan farelerin giderek daha tehlikeli olaylara sebebiyet verdiğini açıklayan yetkililer, bu kez bir cezaevinin boşaltılmak zorunda olduğunu açıkladı.

Kabloları Kemiriyorlar 

Yaklaşık 420 mahkum ve 200 çalışanın bulunduğu cezaevinin 2 hafta içerisinde boşaltılacağını açıklayan Wellington Cezaevi yetkilisi Peter Severin, ölen farelerin çürümeye başlamasıyla kurtlanma ve böceklenme sorununun da baş gösterdiğini aktardı.

Mahkumlar ve çalışanların sağlığını düşünmek zorunda olduklarını belirten Severin, "Personeli ve mahkumları sağlıklarına zarar verebilecek herhangi bir şeye maruz bırakmak istemiyoruz" dedi.

Cezaevinin ölmüş fareler ve çürümüş böceklerden arındırılarak hijyenik bir ortama dönüştürüleceğini kaydeden Severin, farelerin kemirdiği kabloların da tehlike saçtığına dikkat çekti. 

 

fare istilası avustralya hapishane cezaevi boşaltılıyor mahkum wellington