Avustralya'da Kedilere Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi

TAKİP ET

Avustralya'nın Melbourne'e bağlı Knox bölgesinde kedilerin sokağa çıkması yasaklandı. Yasağın vahşi hayvanları korumaya yönelik olduğu söylendi.

Belediye Meclisi Melbourne’un doğusundaki Knox'ta kedilerin sokağa çıkmasını yasakladı. Kedilerin 24 saat boyunca evde tutulmasına sebep olacak yasa 1 Ekim'de yürürlüğe girecek. 

Kuşlar, sıçanlar ve sürüngenler gibi vahşi hayvanları korumayı amaçladığı söylenilerek getirilen yasak kapsamında, kedi sahipleri kedilerini kendi mülkünde tutmak zorunda kalacak. Kediler başka birinin mülküne geçerse, sahibine uyarı verilecek ve kedi sahibi ilk ihlalde 91 dolar, ikinci ihlalde 500 dolar ceza alacak.

Kararı internet sitesinden duyuran Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada, ''Kediler mülkünüzde kaldığı sürece dışarı çıkabilir'' ifadeleri kullanıldı. 

Kedi Sahipleri Karara Tepki Gösterdi

Kedi sahibi Charlotte Jensen, "Onu ayırmak için ya bir çit inşa edeceğiz ya da tüm arka bahçeyi kaplamak zorunda kalacağız. Bu da çok pahalı. Onlar için adil değil. Bu bir kaplanı hayvanat bahçesine koymaya benzer. Bu çok küçük ve onların o kadar özgürlüğü yok” diyerek karara tepki gösterdi.

avusturya knox kedi sokağa çıkma yasağı vahşi hayvan