Avustralya'da Neo-Nazi Grubu 'Sonnenkrieg Division' Terör Örgütü İlan Edildi

TAKİP ET

Avustralya'da aşırı sağcı grup, Sonnenkrieg Division (SKD), resmi olarak terör örgütü kabul edildi.

Avustralya İçişleri Bakanlığı, Neo-Nazi grubu Sonnenkrieg Division'ı (SKD), terör örgütleri listesine aldığını açıkladı. Ülkede ilk kez aşırı sağcı bir grup resmen ‘terör örgütleri’ listesine dahil edildi.

İçişleri Bakanı Peter Dutton, SKD'nin terör örgütleri listesine alınmasının hükümetin şiddet ve aşırılıkla mücadelede girişimlerini artırma çabalarının ardından geldiğini söyledi. Dutton, "SKD, yaşam tarzımıza ve ülkemize ciddi zarar vermeye çalışan, terörist aktörleri cesaretlendiren ve şiddet içeren bir ideolojiye bağlıdır" dedi.

SKD mensuplarının İngiltere'de "Terörü teşvik etmek, terörist saldırıya hazırlanmak, terörist materyalleri bulundurmak ve yaymak" da dahil olmak üzere çok sayıda suçtan hüküm giydiğini hatırlatan Dutton, SKD’nin terörizmi desteklemesi ve teşvik etmesiyle dünya çapında aşırılık yanlılarına ilham verme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Dutton, SKD'nin risk profilinin, grubun çevrimiçi propagandasının varlığının 'verimli bir zemin' sağladığı koronavirüs salgını sırasında arttığını söyleyerek risk oluşturan bir grup olduğunu ekledi.

 

avustralya terör örgütü Neo-Nazi grubu Sonnenkrieg Division