Avustralya'da Siber Saldırı Sonucunda Tren ve Metro Ulaşımı Durdu

TAKİP ET

Avustralya büyük bir siber saldırıya uğradı.

Avustralya büyük bir siber saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda ülkede hayat durma noktasına geldi. Telefon şebekelerinin çöktüğü ve internetin çalışmadığı Avustralya'da metro ve tren ulaşımı da durdu. 

Avustralya'nın en büyük ikinci telekomünikasyon şirketi olan Optus'ta Çarşamba günü meydana gelen kesinti, nüfusun neredeyse yarısını internet ve telefondan mahrum bıraktı. Ülke genelinde ödeme, ulaşım ve sağlık sistemleri tamamen kesildi. Ülkenin temel altyapısının kırılganlığı hakkında soru işaretleri oluştu. Kesinti ilk olarak yerel saatle 04.00 civarında (Salı günü) bildirildi. Optus, hizmetlerin yeniden başladığına dair duyuruyu ise 17.30 civarında yayınladı. Ülkenin altyapısında neredeyse 1 gün boyunca kaos yaşandı.

Nüfusun %40'ını oluşturan yaklaşık 10 milyon Avustralyalı, Optus müşterisi. Gün boyunca akıllı telefon, geniş bant internet veya sabit hatlar kullanılamadı. Hastaneler telefon çağrılarını karşılayamadı, işletmeler elektronik ödemeleri gerçekleştiremedi, tren ağları ve araç paylaşım hizmetleri bazı şehirlerde aynı anda ve tamamen kesildi. Olay, Avustralya'nın telekomünikasyon ağının sağlamlığı hakkında ve özellikle de Singapur Telekomünikasyon'a (STEL.SI) ait olan Optus hakkında eleştirilere yol açtı .

Netblocks, X hesabından saldırının detaylarını ve saldırıya  ilişkin bir grafik paylaştı.

 

avusturalya internet alt yapı metro tren