Avusturya Başbakanlığına İsrail Bayrağı Çekildi

TAKİP ET

Avusturya Başbakanlığına İsrail'e destek amacıyla İsrail bayrağı çekildi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün aramızdaki dayanışmanın bir işareti olarak İsrail bayrağı, Federal Başbakanlık binasına çekildi. İsrail'e yönelik terör saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz! Hep birlikte İsrail'in yanındayız" ifadelerini kullandı.

Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki gerilim bir yandan devam ederken bölgedeki herkesi ilgilendiren manevi olarak önemli günlerin yaklaşmasıyla Kudüs'te çıkan çatışmalar, onlarca sivilin yaralanmasına ve ölümüne neden olmuştu.

Çatışmalar Neden Çıktı?

7 Mayıs Filistinlilerin Kudüs Günü iken, 8 Mayıs'ı 9 Mayıs'a bağlayan gece ise Kadir Gecesi idi. Kudüs Günü yer yer rastlanan gerginlikler, Kadir Gecesi Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlarla Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan 30 bin Yahudi arasında bir olaylar çıkmış, Şeyh Cerrah Mahallesi Davasının görüldüğü 10 Mayıs'ta ise olaylar tam bir çatışmaya dönüşmüştü.

Sonrasında ise silahlı Filistinli gruplar ile İsrail Ordusu arasında ciddi çatışmalar yaşanmış ve karşılıklı roket saldırıları gerçekleşmişti.

Avusturya Başbakanlığına İsrail'e destek amacıyla İsrail bayrağı çekildi.