Avusturya'da 7 Aydır Kapalı Olan Mekanlar Açıldı

TAKİP ET

Avusturya'da 7 aydır kapalı olan kafe, restoran ve diğer işletmeler bugün açıldı.

Koronavirüsle ile mücadele eden ülkeler, mücadelenin sonuna yaklaştı. Covid-19 kaynaklı tedbirleri gevşeten Avusturya'da 7 ay sonra kafe, restoran, otel ve tiyatrolar açıldı. Bugün itibariyle hizmet vermeye başlayan işletmeler müşterilerini ağırlarken aşı ya da test yaptırmış veya iyileşmiş kişilerin ‘yeşil kimlik’ uygulaması kapsamında spor merkezine girmelerine de izin verildi. 

Viyana Eyalet ve Belediye Başkanı Dr. Michael Ludwig ve Viyana Ticaret Odası Başkanı Walter Ruck, başkent Viyana’daki Cafe Frauenhuber’de düzenlenen seremoniyle gastronomi sektörünün yeniden faaliyete başlamasını kutladı.

Viyana Eyalet ve Belediye Başkanı Ludwig, “Şehrimizde çok sayıdaki işletmenin açılmasından mutluyum. Gastronomi işletmeleri, kültür ile spor dernekleri ve kulüpleri açılıyor. Bu da şehrin tekrar kapılarını açtığı anlamına geliyor. Kafeler ve restoranlar açılacak ve birçok kişi yine hayattan zevk alma imkanına sahip olacak” dedi.

Türk İşletmeci Halinden Memnun 

1990 yılından beri Başkent Viyana’da restoran işleten Ekrem Tütüncü, “Corona nedeniyle, 100 yılda bir böyle bir durum görülebiliyor. Kötü bir dönem geçirdik, şanssız bir dönem geçirdik. Yaklaşık 7 aydan beri kapalıydık. Biz elimizden geldiği kadarıyla en iyi şekilde atlatmaya çalıştık. Bu dönemde biz paket servisimizle devam ettik. Personellerimize sürekli test yaptırdık. Sağlıklarına dikkat ettik. Artık müşterilerimizin yüzünü görebileceğiz. İnşallah herkes için hayırlı olur” ifadelerini kullandı. 

avusturya açıldı normalleşme kafe restoran spor merkezi korona