Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın 'İstifa' Etti

TAKİP ET

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın istifa etti.

Geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii’nde imamlık vazifesini yürüten Mehmet Boynukalın, bu görevinden istifa etti. Boynukalın’ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndüğü öğrenildi.

24 Temmuz 2020’de yeniden cami statüsü alan Ayasofya’nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, gündeme dair açıklamalarıyla hafızalara kazınan bir isim olmuştu. Türkiye'nin gündemine dair her konuda yaptığı gerici ifadeleriyle adından söz ettiren imam, tartışmaların odak noktası haline gelmişti.

Anayasa'dan laikliğin çıkarılmasını, İslam'ın şartları gereği faizin kaldırılmasını ve kadın cinayetlerinin ön planda tutularak abartıldığını söyleyen Boynukalın, her yorumuyla eleştirilerin hedefi olmuş AKP'li isimlerden bile tepki almıştı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Twitter hesabından Boykunalın’ı etiketleyerek, “Ayasofya’nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte” paylaşımında bulunmuştu. 

Ayrıca AKP’nin diğer grup başkanvekili Özlem Zengin, Boynukalın’ın kadın cinayetlerine dair paylaşımını yanlış bulduğunu söylemişti.

ayasofya baş imamı mehmet boynukalın istifa görevinden alındı