Ayasofya İmamı Boynukalın'dan İstanbul Sözleşmesi Yorumu: Allah Razı Olsun

TAKİP ET

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin 'Hamdolsun. Allah razı olsun' yorumu yaptı.

Her gün yeni bir skandala imza atan Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin olarak sosyal medya hesabından, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" yazdığı bir paylaşım yaptı.

Kadınların yaşam hakkına saygı duyan her bireyin desteklemesi gereken sözleşmenin feshini kutlayan imamın sevinç çığlıkları şaşkınlık yaratmazken, kadına değer vermeyen ve şiddeti kendisine hak gören her kişinin sözleşmenin kaldırılmasına olumlu tepki vermesi doğal karşılandı.

Daha önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın cinayetlerine ilişkin olarak sarf ettiği, "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik madye propagandasıdır" sözleriyle de gündeme gelen Boynukalın'ın 'İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına' dair yorumu imamın kadın düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu.

ayasofya sami imam mehmet boynukalın istanbul sözleşmesi tweet allah razı olsun kutlama