Ayasofya İmamı Gitti, Bu Defa Bilal Erdoğan'ın Gölgesi Düştü: Emekli Amirallerin Bildirisine karşı Ayasofya'da Tepki

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetim kurullarında yer aldığı dernek ve vakıfların ağırlıkta olduğu Millî İrade Platformu adındaki oluşum, bugün, Ayasofya Camii önünde yaptıkları basın açıklamasıyla emekli amiraller tartışmasına katıldı.

Ayasofya Camii'ndeki cuma namazının ardından Millî İrade Platformu ve İstanbul Eğitime Destek Platformu adına bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, emekli amirallerin yayımladığı bildiriye karşı bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Basın açıklamasına AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve parti yetkilileri de katıldı. Açıklamayı platform adına İbrahim Nabi Selçuk okudu.

Yapılan basın açıklamasında "Bu aziz millet, tarihin en organize ve en alçakça kalkışmalarına karşı yekvücut olup ayağa kalkmış, kendisine biçilmek istenen kefeni yırtıp atmış, kendisini tarih sahnesinin dışına atmak isteyen dahili ve harici düşmanlarına bir daha unutamayacakları hezimetler yaşatmıştır" ifadelerine yer verildi. Söz konusu açıklama, "15 Temmuz'da verilen dersi idrak etmekten uzak olanların bir gece vakti toplanıp bu milletin iradesine karşı bildiri yayınlama cüret ve hadsizliğine kalkıştılar. Millet iradesine karşı hala bu gibi anti demokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri, millete karşı kullanmaya kalkanlardan bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa onlara ve tüm uzantılarına karşı buradan ilan ediyoruz: Hodri Meydan!" sözleriyle bitirildi.

Platformda Bilal Erdoğan Ağırlığı

Basın açıklamasını yapan Millî İrade Platformu’na bağlı vakıf ve dernekler arasında Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV,) Okçular Vakfı ve Ensar Vakfı yer alıyor.

TÜRGEV, TÜGVA, YETEV ve Okçular Vakfı'nın yönetimlerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan yer alıyor.

Bilal Erdoğan Okçular Vakfı TÜGVA TÜRGEV YETEV Ensar Vakfı Ayasofya Ayasofya İmamı emekli amirallerin bildirisi amiraller emekli amiraller Milli irade platformu AKP Hasan Turan