AYBÜ Öğrencileri ve Akademisyenleri 1,5 Tonluk Kavanoza Turşu Kurup Dua Etti

TAKİP ET

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) öğrencileri ve akademisyenleri "İlk Ders Turşu" adlı etkinlikte bir buçuk tonluk kavanoza turşu kurdu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin (AYBÜ) Esenboğa Külliyesi'nde Çubuk Belediyesi tarafından "İlk Ders Turşu" adlı bir etkinlik düzenlendi.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı etkinlikte "Çubuk turşusu kurma eğitimi" verildi.

Bir buçuk tonluk bir kavanoza kurulan turşu ile dünyanın en büyük turşusunu kırma rekoru kırılırken Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, "Dünyanın en büyük turşusunun kurulmasıyla 2018 yılında Guinness Rekorlar kitabına girmiştik. Bugün kurduğumuz turşumuzu da inşallah olduktan sonra öğrencilerimiz ile paylaşacağız. Bunu gelenek haline getirmek istiyoruz. Üniversitemizle birlikte bu lezzet, dünyanın her yerine yaygınlaşacak" diye konuştu.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Aydınlı ise turşu üzerine bilimsel çalışmalar yapılacağını belirterek "Hem turşuda kullanılan malzemeler hem de kurulumu üzerine çalışmalar yapalım istiyoruz. Elimizden geldiğince bölgeyle bütünleşelim istiyoruz. Teknik alanlarda da birçok faaliyetimiz var. Biz burada hiçbir şeyi atlamak istemiyoruz. Turşu bizim için önemli, havacılık ve uzay da önemli, buradaki termal de önemli. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kurulan turşu 4 Ekim'de yapılacak olan akademik yıl açılışında öğrencilere dağıtılacak.

AYBÜ Öğrencileri ve Akademisyenleri 1 5 Tonluk Kavanoza Turşu Kurup Dua Etti