Aydın'dan Sisam Adası'na Geçmeye Çalışan 6 Kaçak Yakalandı: 3 Bin Euro'ya Anlaşmışlar

TAKİP ET

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yasa dışı yollardan lastik botla Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçme hazırlığında olan 6 kaçak göçmen yakalandı. Kaçakl göçmenlerin Sisam Adası'na geçmek için insan kaçakçılarıyla 3 bin euroya anlaştıkları öğrenildi.

Aydın'ın Kuştur mevkiinde bulunan Adagöl Mesire Alanı'nda meydana gelen olay 20.00 sularında gerçekleşti. Adagöl'de piknik yapan vatandaşlar, mesire alanının denize kıyısı olan bölümündeki kayalıklarda şüpheli davranışlar sergileyen 6 kişiyi fark etmeleri üzerine durumu polise bildirdi. 

İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen polis ekiplerini karşılarında gören kaçak göçmenler kaçmaya başladı. Bu sırada kaçak göçmenlerden biri kayalıklardan yuvarlanarak yaralandı. Sol omzunda kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde de sıyrıklar oluşan kaçak ambulansla hastaneye kaldırılırken diğerleri gözaltına alındı.

Geçici kimlik belgesiyle İzmir'de yaşadıkları belirlenen kaçakların yasa dışı yollardan lastik botla Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için insan kaçakçılarıyla kişi başı 3 bin euroya anlaştıkları öğrenildi.

Kaçak göçmenler emniyetteki işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi'ne gönderilecek.

 

aydın kaçak kaçak göçmen il göç idaresi yunanistan türkiye sisam adası insan kaçakçılığı