Aydın Sezer ve Hasan Hüseyin Sünbül, TamgaTürk'te Gündemi Değerlendirdi

TAKİP ET

Başarısı ve sorumlusu tartışma konusu olan ve 13 vatandaşımızın şehit olmasıyla sonuçlanan Gara Operasyonu ve pandemi şartları göz ardı edilerek 'lebaleb dolu salonlarda' gerçekleştirlen AKP kongrelerinin oluşturduğu gündem TamgaTürk YouTube kanalının bu haftaki konukları eski Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Sezer ve eski MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sünbül tarafından ele alındı.

18 Şubat Perşembe günü eski Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın Sezer ve eski MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Sünbül TamgaTürk YouTube kanalının konuğu oldu. Ali Said Kaya'nın moderasyonunda gerçekleşen programda PKK'nın Gara'da gerçekleştirdiği katliam, katliam sonrasında başlayan 'sorumlu kim' tartışmaları ve pandemi döneminde gerçekleşen AKP kongreleriyle oluşan ülke gündemi ele alındı.

Bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan çoğunluğu asker ve polis 13 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Pençe Kartal-2 Operasyonu'nda yaşanan silahlı çatışmalarda şehit düşen 3 Mehmetçik, yürekleri dağlarken Gara Katliamı, siyasetin de ana gündem maddesi haline geldi. Konuya dair görüşlerini paylaşan Aydın Sezer, öncelikle olayın tanımlanmasındaki kavramsal yanlışlara dikkat çekti ve 'esir' ifadesini kullananlara yönelik bir eleştiri getirdi. Öte yandan olayın uluslararası arenadaki yönetilme şeklinde AKP hükumeti tarafından gerçekleştirilen acemiliğe de dikkat çeken Sezer, ABD'den gelen "Eğer sivil ölümlerin, PKK tarafından gerçekleştirildiği doğrulanırsa, en şiddetli şekilde kınıyoruz" şeklindeki açıklamayı hatırlatarak sonrasında yaşanan gelişmelere dair "Ciddi olarak not düşülmesi gereken bir husus; yani Dışişleri'nde fırça atıp Milli Savunma Bakanlığı'nda bir saat sonra ikna edilmesi gerçekten -eski bir kamu görevlisi olarak üzülerek söylüyorum- Türkiye Cumhuriyeti gibi köklü ve kurumsal bir gelenekten gelen, her ne kadar son yıllarda deforme olmuş olsa da böyle bir devlete hiç yakışmadı" dedi.

Şehitlere rahmet ve şehit ailelerine başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Hasan Hüseyin Sünbül ise Gara katliamının siyaseten sorumlusunun kim olduğu noktasındaki tartışmaları değerlendirdi. Partili Cumhurbaşkanı'nın, AKP'li siyasilerin ve yandaş yazarların geçmiş tarihli açıklamalarını paylaşarak hafızaları tazeleyen Sünbül, "Son 20 yılın faturası olarak; Türkiye, utanma duygusunu kaybetti. AKP, bizim elimizden utanma duygusunu aldı. Utanmıyoruz, hiçbir şekilde sorumluluk almıyoruz" şeklinde sert bir çıkışta bulundu. Konuyu operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilememesi başlığının dışına çıkararak 5-6 yıldır PKK'nın elindeki vatandaşlarımız için hiçbir adım atılmamış olmasına dikkat çekti. 

Pandemi ve 'Lebaleb Dolu Salonlarda' AKP Kongreleri

Kaya, programın ikinci turunda ise konuklarına salgınla mücadele kapsamında getirilen yasaklarda virüsün yayılmasının önüne geçmek adına esnafın neredeyse bir yıldır işletmelerini kapalı tutmak mecburiyetinde kaldığı bir sürecin içinden geçildiğinin altını çizerek bu tabloyu görmezden gelen iktidar partisinin 'Erdoğan'ı minnettar kılan' tıklım tıklım dolu salonlardaki kongrelerini nasıl değerlendirdiklerini sordu.

Eski Demokrat Partili Sezer, gözlemlenen çelişkili tabloyu sistem sorunuyla açıkladı. "Devleti devlet yapan kavramların bir siyasi parti kimliğiyle yorumlanması bu sorunu ortaya çıkartıyor" diyen Sezer, yaşananların üçüncü dünya ülkelerinden manzaralara benzediğini kaydetti.

Hasan Hüseyin Sünbül ise konunun bir çifte standart örneği ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin getirdiği bir ceza olduğunu belirtti. İktidar partisinin devlet kültürünü ortadan kaldırarak sistemin merkezine AKP'nin konumlandırıldığını ifade eden Sünbül, "Onların yaptığı her şey mübah, her şey geçeli, her şey doğru ama ama karşı tarafa geçince ya da normal vatandaş boyutuna geçince bu defa devlet aklıyla hükmetmeye çalışıyorlar. Kendi menfaatlerini, devlet menfaatlerinin önüne koyuyorlar. Bu da sadece korona veya esnaflarla alakalı bir durum değil, zaten hayatın her alanında herkesin hissettiği şeyler" diye konuştu.

hasan hüseyin sünbül tamgatürk youtube kanalı ali said kaya aydın sezer mhp demokrat parti gara operasyonu lebaleb dolu salonlar akp pandemi akp kongreleri çin virüsü salgın koronavirüs esnaf gara katliamı gar