'Aydınlık' Bünyesinde 5 Buçuk Yıl Çalışan Basın Emekçisini Mağdur Etmeye Devam Ediyor

TAKİP ET

Vatan Partisi'nin yayın organı olarak bilinen Aydınlık gazetesi, komik bir gerekçeyle işten çıkardığı 5 buçuk yıllık çalışanının maaşını ve tazminatı Mahkeme kararına rağmen ödemeyerek gazeteci Beyaz'a mağduriyet yaşatmaya devam ediyor.

Vatan Partisi'nin yayın organı ve Doğu Perinçek'in gazetesi olarak anılan, Çin ve Rusya propagandasıyla sütunlarında sık sık karşılaşılan Aydınlık gazetesi, basın emekçilerini mağdur etmeye devam ediyor.

Gazetenin bünyesinde 5 yılı aşkın süre boyunca çalışan ve "güzel giyinip tatil yapması" gibi komik bir gerekçeyle işten çıkarılan gazeteci Aysen Beyaz, 14 ay boyunca ödenmeyen maaşını ve 5 buçuk yıl çalışarak kazandığı tazminat hakkını Mahkeme yoluyla tescillemeyi başardı. Ancak Aydınlık, gazetecinin kazanılmış haklarını ödememekte ısrar ederek mağduriyetin sürmesine yol açıyor.

Sosyal medya hesabı üzerinde yaşananları paylaşmayı sürdüren Beyaz, son olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel'in fotoğraflarını  da ekleyerek "Bana olan borcunuzu ödeyin. Mahkeme yoluyla kazandıgım 14 aylık maaşımı ve 5.5 yıllık tazminatımı verin" notunu düştüğü bir paylaşımda bulundu.

Hukuk karşısında da haksız ve çaresiz konuma düşen Aydınlık'ın bundan sonra nasıl bir yol haritası izleyeceği ve gazeteci Beyaz'ı daha ne kadar süre mağdur edeceği ise bilinmiyor.

doğu perinçek vatan partisi aydınlık gazetesi aydınlık mağduru aysen beyaz