Aydınlık Hedef Gösterdi, Bir Ülkücü Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Saldırıya uğrayan Suat Başaran'ın 4 Nisan'da Aydınlık tarafından hedef gösterildiği ortaya çıktı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran'ın Ankara Esenboğa Havaalanı'nda uğradığı saldırının ardından ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Çin'in propaganda gazetesi Aydınlık'ta yazan İsmet Özçelik isimli bir şahsın, 4 Nisan tarihinde asılsız iddialarla Suat Başaran'ı hedef gösterdiği belirlendi.

İsmet Özçelik'in Suat Başaran'ı ve mevcut MHP yönetimine getirdiği eleştirileri konu ettiği yazısında her zamanki Aydınlık komploculuğuna başvurarak gülünç iddialarla Suat Başaran'ı MHP'ye operasyon yapan bir örgütün lideri gibi sunduğu görülüyor. Öte yandan, Suat Başaran'a gerçekleştirilen saldırıda saldırganların uçak saatini bilmeleri, refakatçilerin ayrılmasını beklemeleri ve bilet alarak CIP alanına girmeleri akıllarda birçok soru işareti oluşturdu. Türkiye'de artık sıradanlaşan "muhalif yıldırma" operasyonlarının, Aydınlık'ın da meseleye dahil olmasıyla profesyonelleştiği görüldü.

Bilindiği gibi Aydınlık 80 öncesinde sık sık ülkücüleri manşete taşır, adlarını, fotoğraflarını ve adreslerini yayımlayarak hedef gösterirdi. Aydınlık'ın hedef gösterdiği birçok ülkücü şehit edilmişti.

Aydınlık Hedef Gösterdi Bir Ülkücü Saldırıya Uğradı ismet özçelik