Ayhan Bora Kaplan'ın İfadesi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalanan ve suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın mahkeme ifadesi ortaya çıktı.

Kaplan, “örgüt kurma", "kasten yaralama", "yağma", "kişiyi hüviyetinden yoksun kılma" ve "işkence" suçlarından tutuklanmıştı.

Sorgusu öncesinde yapılan kimlik tespiti sırasında Kaplan, aylık gelirini 1 milyon lira olarak beyan etti.

T24’ün haberine göre Kaplan, firari durumdaki Barış Kurt ile E.D. isimli bir kişiye işkence ettirdikleri iddiasına ilişkin, “Ben örgüt kurmadım, yönetmedim, bahsi geçen insanları tanımıyorum. Barış Kurt’u restoranımıza gelip gittiği için tanıyorum. Bu olay tarihi 15 Temmuz’dan hemen hemen 1 hafta sonrasıdır. FETÖ’cü kumpası olabilme ihtimali vardır” dedi.

Kaplan, ifadesinin devamında “Ben bahsi geçen suçların hiçbirini işlemedim, örgüt kurmadım, yönetmedim. Bahsi geçen insanların çoğunu tanımıyorum, bu kişilerle aramda hiçbir bağ yoktur. E.D. isimli şahsı tanımıyorum. Barış Kurt’u bizim restoranımıza gelip gittiği için tanıyorum. Kendisi iş adamıdır. (E.D.’nin öne sürdüğü) Bu olay tarihi 15 Temmuz’dan hemen hemen 1 hafta sonrasıdır. FETÖ’cü kumpası olabilme ihtimali vardır diye düşündüm ben. 15 Temmuz’dan sonra bütün FETÖ’cü kanallar benimle ilgili saçma sapan haberler yaptılar. Bir nevi aslında herkesi bana düşman ettiler. Bununla ilgili bir sürü hakaret ve videolar internette mevcuttur. Suçsuzum. Serbest bırakılmayı istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

ayhan bora kaplan ayhan kaplan ayhan bora kaplan mafya ayhan bora kaplan soylu