Ayıyla Güreşen Tokatlı Çiftçi, Kene Nedeniyle Hastanelik Oldu

TAKİP ET

Daha önce "ayıyla güreş tutan" çiftçi Şenel Yıldız'ın vücuduna kene yapıştı.

Kasım ayında bir ayıyla "güreş tutan" Tokatlı çiftçi Şenel Yıldız, kene yapışması sonucu hastaneye kaldırıldı.

Tokatlı Çiftçi Ayıyla Güreşti: Bir de Siz Ayıyı Görün


42 yaşındaki çiftçi Yıldız, yüksek ateş ve kusma belirtileri ile Reşadiye Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan Yıldız,  Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Enfeksiyon servisinde tedavi altına alınan Yıldız, "Kaç gündür iyi olamıyorum. En azından ayı bu kadar beni yıpratmamıştı. Ayı elle tutulan gözle görülen bir mahluk. Kene biraz ufak geldi herhalde, göremedik. Bizi mahvetti. Hastanedeyim kaç günden beri, durumum bayağı kötüydü. Halsizlik, baş dönmesi, baş ağrıları ama şu anda iyiyim Allah'a şükür" dedi.

"Ayı saldırısında bu kadar sıkıntı yaşamamıştım. Bayağı bir korktum gerçekten ama bu daha kötü bir şey" diyen Yıldız, "Bir anda hastalığı Reşadiye’de keşfedemediler. Birkaç gün öyle kaldık. Tokat'a geldik işte bir arkadaşın sebebiyle. Burada da tedavi gördük şu anda iyiyim" diye konuştu.

"Kene, hayvanların üzerlerine yapışmıştı. Ben de elimle kopardım, aldım keneleri. Ne olduğunu ben de anlayamadım" diyen Yıldız, Tokat Devlet Hastanesi'nde teşhisin konulabildiğini belirterek "Sağ olsun doktorlar hemen müdahale etti. 10 gün içerisinde müdahale edilmezse durum daha ciddi yerlere gidiyormuş. O yüzden biz de biraz daha erken tedavi başlanınca güzel oldu" ifadelerini kullandı

"Keneyi hafife aldık ama hafife alınacak gibi değilmiş" diyen Yıldız, "Ayıdan kesinlikle korku yok yani. Ayı zaten memleketi terk etti. Daha ayı yok şu anda ama kene çok. Keneyi yıldırma şansımız yok" şeklinde konuştu. 

şenel yıldız tokat reşadiye bostankolu çiftçi kene ayıyla güreşti