Aylardır Taciz Edilen Sağlık Çalışanı Kadının Yardım Çığlığı

TAKİP ET

Erzurum'da görev yapan sağlık çalışanı Rabia Karayaka, aynı hastanede çalışan hasta bakıcı Bilal Yılmaz'ın aylardır cinsel tacizine uğruyor. Savcılık ve Hastane Yönetimine şikayette bulunmasına rağmen bir sonuç elde edemediği için saplantılı tacizciden kurtulamayan kadın sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu.

Erzurum'da görev yapan sağlık çalışanı Rabia Karayaka mayıs ayından beri, aynı hastanede çalışan hasta bakıcı Bilal Yılmaz'ın tacizine uğruyor. Karayaka, arkadaşlık teklifini reddettiği Bilal Yılmaz adlı sapık tarafından, 2014 yılından beri sosyal medya üzerinden iğrenç mesajlar ile taciz ve tehdide maruz kalıyor.

Yaşadığı taciz ve korkudan ötürü adli süreç başlatan Rabia Karayaka Savcılık tarafından istenilen delilleri ve belgeleri sunmasına  rağmen herhangi bir sonuç elde edemedi. Aynı zamanda hastane yönetimine idari soruşturma açılması için durumu bildiren Karayaka'ya, Erzurum Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcısı tarafından "Biz onu işten atamayız can güvenliğin yoksa polise git, savcıya git, ya da istifa et. Bizi bağlamaz ne yapıyorsan yap bizi meşgul etme" denildi ve sapığın sadece birimi değiştirildi.

Bir diğer skandal ise kadının soruşturma dosyasının rektörlüğe gönderilmeden delil yetersizliği nedeniyle hastane soruşturma müdürü tarafından kapatılması oldu.Taciz ve tehdit iddialarına rağmen hasteneyi bu işe karıştırmaması söylenerek genç kadın geri çevirildi. 

En son çare olarak dün sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan kadın "Ben Rabia Karayaka, 26 yaşında genç bir kadın, genç bir sağlık çalışanı olarak insanların sağlığı için kendi hayatımı riske atmış biri olarak, herkese sesleniyorum ben huzurlu yaşamak istiyorum. Bunun için sesimi duyun istiyorum. Bana yapılan cinsel tacizlerin ve ölüm tehditlerinin hiç birine sessiz kalmıyorum. Sesimi duyurmak istiyorum 'Bilal Yılmaz' tutuklansın istiyorum" dedi.

bilal yılmaz rabia karayaka bilal yılmaz tutuklansın sağlık çalışanına şiddet sağlık çalışanına taciz erzurum üniversite hastanesi skandal.