Aylin Sözer'i Yakarak Katleden Cani 'Eski Sevgili' Olmayabilir

TAKİP ET

İstanbul'da yakılarak katledilen akademisyen Sözer'in katilinin eski sevgilisi olduğu yönündeki varsayımlar yerini aksi yönde iddialara bırakmaya başladı. İnşaat işçisi olduğu ortaya çıkan cani Delbe'nin hırsızlık için Sözer'in evine girmiş olabileceği öne sürüldü.

İstanbul, Maltepe'de yakılarak katledilen Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Aylin Sözer'in ölümünün ardından katilin 'eski sevgilisi' olduğu yönündeki iddialar bütün gazetelerde kendisine yer buldu.

Ancak vahşi cinayeti işleyen Kemal Delbe'nin bir inşaat işçisi olduğu ortaya çıktı. Kadın katili Delbe'nin kısa süre önce sosyal medya hesabından mağdur edildiğini öne sürerek iş yaptığı insanları ifşa eden paylaşımlarda bulunduğu ve bu mesajların içeriğinde inşaatlarda çalıştığını da kaydettiği görülüyor.

Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşi cinayete dair gelişmelere birer birer ortaya çıkmaya devam ederken ortaya atılan son iddia ise inşaat işçisi Delbe'nin akademisyen Sözer'in sevgilisi veya eski sevgilisi olmadığı yönünde. Maddi problemler yaşadığını kamuoyuna açık bir şekilde duyuran Delbe'nin hırsızlık amacıyla Sözer'in evine girmiş olabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan katil ile Türkiye'nin kapanmayan yarası kadın cinayetlerinin son kurbanı Sözer arasındaki hem yaş farkı hem de sosyoekonomik farklılık, 'eski sevgili' iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını da düşündürüyor.

kemal delbe aylin sözer yakılarak katledilen akademisyen inşaat işçisi iddia özel haber tamgatürk