AYM Raportörü HDP'nin Mal Varlığına Tedbir Konulması Talebinin Reddini İstedi

TAKİP ET

Anayasa Mahkemesi Raportörü, Yüksek Mahkeme'ye sunduğu raporunda HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesinin kabulünü ve mal varlığına tedbir konulması talebinin reddini talep etti.

Anayasa Mahkemesi Raportörü, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesine dair ön inceleme raporunu Yüksek Mahkeme'ye sundu.

AYM üyelerine verildiği belirtilen raporda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin temelli kapatılması istemiyle hazırladığı iddianamenin Yüksek Mahkeme tarafından kabulü talep edildi.

Aynı zamanda raporda, HDP'nin mal varlığına tedbir konulması talebinin reddini istedi.

Süreç Nasıl İşleyecek?

İddianamenin Yüksek Mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde, HDP'den ön savunma istenecek. HDP'nin sunacağı ön savunma sonrasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü AYM'ye sunacak. Sonrasında ise HDP son savunmasını yapacak. Son olarak ise AYM Raportörü esas hakkındaki raporunu hazırlayıp AYM'ye sunacak. 

O safhadan sonra da AYM kararını verecek. HDP'nin kapatılabilmesi için 15 üyesi bulunan AYM'de 3'te 2 çoğunluğun yani 10 oyun sağlanması gerekli.

AYM Raportörü HDP'nin Mal Varlığına Tedbir Konulması Talebinin Reddini İstedi