AYM 'Sansür Yasasının' İptalini Görüşecek

TAKİP ET

Anayasa Mahkemesi, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçuna hapis öngören düzenlemenin iptalini görüşecek. Bir yıl önce yürürlüğe giren yasa kapsamında onlarca gazeteciye soruşturma açıldı.

Anayasa Mahkemesi, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören düzenlemenin iptalini görüşecek. Bir yıl önce yürürlüğe giren yasa kapsamında birçok gazeteci gözaltına alınmış, tutuklanmıştı.

Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas aynı suçlamalar ile hala tutuklu bulunuyor.

Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak Tutuklandı

Türk Milliyetçisi Gazeteci Serkan Kafkas Çıktığı Mahkemece Tutuklandı

Anayasa Mahkemesi (AYM), “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini yarın görüşecek.

CHP, kamuoyunda "Sansür Yasası" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la Türk Ceza Kanunu’na (TCK) eklenen 217/A sayılı maddenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle geçen yıl Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi, başvurunun iptali istemini, yarın toplanacak olan Genel Kurul'da ele alacak. Düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması istemi de esas inceleme aşamasında görüşülecek.

Sığınmacı Haberleri Sebebiyle Tutuklu Bulunan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Tahliye Oldu

Gazeteci Tolga Şardan Serbest Bırakıldı

sansür yasası sansür yasası iptal sığınmacı haberleri tutuklu gazeteciler