Aynı Okuldan 50 Öğrenci Yemekten Zehirlendi

TAKİP ET

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 50'ye yakın tıbbiyeli, yedikleri yemek nedeniyle zehirlendi.

Dün akşam meydana gelen olayda, Trabzon'da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören 50'ye yakın öğrenci okuldan yurda döndükten sonra mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler göstermeye başladı.

Öğrencilerin durumunun ciddileşmesi üzerine ambulans çağrılırken bazı öğrenciler de kendi imkanlarıyla KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gitti.

Burada tedavi altına alınan 50'ye yakın öğrenciden biri olan Tıp Fakültesi öğrencisi Tuğrul Kandeveci, öğle yemeğini yedikten 3-4 saat sonra karın ağrısı ve mide bulantısı yaşamaya başladıklarını söyledi.

Ette Değişik Bir Tat Vardı

Kandeveci "Biz her zamanki gibi Tıp Fakültesi’nin yemekhanesine gittik. Yemek yedikten 3-4 saat sonra şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı yaşadık. İlk defa böyle bir olay başımıza geldi. Çoğu arkadaşımızda aynı durumu yaşadı. Acil servise geldik. Zehirlenmeden dolayı olduğunu öğrendik. Tedavi olduk, iyiyiz" derken bir başka Tıp Fakültesi öğrencisi Rüstem Mustafa ise "Öğle yemeğinden şüpheleniyoruz. Şu anda iyiyiz. Öğle yemeğinden patetes ve et yedik. Ette değişik bir tat vardı. Ondan şüpheleniyoruz. Tedbir amaçlı hastaneye geldik. Tedavi olduk şu an kendimizi iyi hissediyoruz" şeklinde konuştu.

Zehirlenen öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve olaya ilişkin inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Aynı Okuldan 50 Öğrenci Yemekten Zehirlendi