'Ayrancılar mini Kolombiya' Adlı Suç Örgütüne Operasyon: 14 Gözaltı

TAKİP ET

İzmir'de 'Ayrancılar mini Kolombiya' adlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ayrancılar Mahallesi'nde bir grubun organize suç faaliyetlerinde bulunduğunu tespit etti. Takip alınan şüphelilere yönelik bu sabah 'Zincir' adlı bir operasyon düzenlendi.

140 jandarma ve 6 polisin katıldığı operasyonda, belirlenen adreslere baskınlar yapılarak 14 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 bıçak ve 168 tabanca mermisi ele geçirildi.

Daha önceki denetimlerde de söz konusu çeteyle bağlantılı olduğu tespit edilen kişilerde 882 gram metamfetamin, 404 gram esrar ve 137 gram bonzai ele geçirildiği bildirildi.

'Suç örgütü kurmak', 'Uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak', 'Göçmen kaçakçılığı', 'Tehdit', 'Nitelikli yağma', 'Mala zarar verme' gibi suçlardan gözaltına alınan 14 kişi, sağlık kontrollerinin ardından Torbalı Jandarma Komutanlığına götürüldü. 1 kişinin ise arandığı belirtildi.

Suça Teşvik Edici Klip Çekmişler

Kendilerine 'Ayrancı mini Kolombiya' ismini veren şüphelilerin, suça teşvik edici sözler ve tavırların bulunduğu bir müzik klibi çektiği öğrenildi.

Lüks otomobiller, pitbull cinsi köpekler ve beyzbol sopaları ile birlikte silahların da bulunduğu görüntülerin yer aldığı kısa klipler çeken çetenin, bu görüntüleri sosyal medyadan paylaştığı ortaya çıktı.

 

ayrancılar mini kolombiya suç örgütü çete operasyon izmir torbalı yönelik gözaltı 14 kişi klip video silah uyuşturucu tabanca bıçak rap pitbull köpekler