Ayşegül'ü Öldüren Kaçak Afgan Sapığın İfadesi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Ayşegül Aydın'ı (16) öldüren Afganistanlı kaçak göçmen Muhammed Atikullah yargılanıyor.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen olayda Afganistanlı kaçak göçmen Muhammed Atikullah (20), dershaneden evine dönmekte olan 16 yaşındaki Ayşegül Aydın'a cinsel istismarda bulunmuş, Ayşegül'ün direnmesi üzerine başını taşla ezmişti.

Ayşegül'ü ağır yaraladıktan sonra korkarak çamaşırlarını giydiren sapık Afgan, genç kızı yol kenarına getirmiş ve Ayşegül'ü yaralı görmüş gibi davranarak çevredekilerden yardım istemişti. Ayşegül Aydın kaldırıldığı hastanede 132 gün süren yaşam savaşını kaybederek Afgan sapığın saldırısıyla 16 yaşında hayata gözlerini yumdu. Olaydan sonra kayıplara karışan Muhammed Atikullah yakalanarak gözaltına alındı.

Atikullah'ın ifadesinde şunları söylediği ortaya çıktı:

"Alkolün Etkisiyle Hoşuma Gitti"

"Olay günü alkol aldım ve cami civarında dolaştığım sırada Ayşegül'ü gördüm. Alkolün etkisiyle hoşuma gitti. Beğendim ve gittiği yöne doğru arkasından takip ettim. Tenha ve ağaçlık bir yere geldiğimizde, arkadan yaklaşarak habersizce boğazını sıktım ve etkisiz hale getirmeye uğraştım. Aniden baygınlık geçirip, yolun kenarına düşerek kafasını çarptı. Sürükleyip, çalılık ve ağaçlık alana soktum. Pantolonunu çıkarttım. Çevreden sesler gelince pantolonunu giydirdim.

"Yardım Ettim"

Biraz uzaklaştım, sonra geri gelip yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim. Yüzünde sıcaklık ve ağzında köpük vardı. Çantasındaki ıslak mendil ile ağzını ve yüzünü sildim. Yarım saat ayıltmaya çalıştım, başaramayınca sırtıma alıp yol kenarına taşıdım. Yakın bir iş yerinden bir şahıs geldi. Bir araç durdu, sağlık ekiplerine haber vermelerini istedim. Kalabalık olunca biri kızı tanıdı ve ailesine bilgi verdiler. Olup bitenleri kenardan izledim hatta kız arabaya konulurken yardım ettim.

"Sadece Soyup Tekrar Giydirdim"

Pelitli'de oturan bir tanıdığım, Afganistan uyruklu arkadaşımın yanına gittim. Kendime çok kızıyordum, sinirle elimi aynaya hızlıca vurdum. Ayna kırılarak camlar sol elimi kesti, kendi kendime yarayı sardım. Saklandığım evde jandarma ekipleri tarafından yakalandım. Elimi görünce ambulansla hastaneye götürdüler. Tedavi edilip, karakola götürüldüm. Olay nedeniyle çok üzgün ve pişmanım. Bu olaya her ne kadar kalkıştıysam da kaçmadım ve yardım çağırdım. Kıza herhangi bir cinsel eylemde de bulunmadım. Sadece soyup tekrar giydirdim, pişmanım."

Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Atikullah'ın Ayşegül'ü öldürmeden önce "nitelikli cinsel istismar" suçunu işlediğine kanaat getirdi.

İddianamede sapık kaçak göçmen Muhammed Atikullah hakkında "nitelikli kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli cinsel istismar" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Muhammed Atikullah 22 Eylül'e Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
 

ayşegül aydın muhammed atikullah sapığın ifadesi ortaya çıktı kocaeli gebze tecavüz taciz cinsel istismar