Ayşenur Arslan Hakkında Soruşturma Başlatıldı

TAKİP ET

Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen terör saldırısına ilişkin bir programda yaptığı değerlendirmelerden ötürü gazeteci Ayşenur Arslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'na Düzenlenen Saldırıda Kendisini Patlatan Teröristin Kimliği Belli Oldu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), Ankara'daki canlı bomba saldırısına yönelik değerlendirmeleri nedeniyle Ayşenur Arslan ve Halk TV hakkında inceleme başlatmasının ardından, kanaldan yapılan açıklama ile programın kaldırıldığı duyuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama ile gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Terör Saldırısına İlişkin Açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan’nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Programı Yayından Kaldırıldı

Cafer Mahiroğlu, Ayşenur Arslan'ın kullandığı ifadelerden sonra programının yayın hayatına son verdiğini X hesabından duyurmuştu. 

 

 

 

Halk TV Sunucusu Ayşenur Arslan PKK'nın Terör Saldırısı İle İlgili Fantezisini Paylaştı: Gelip Hiçbir Şey Yapamadan Ölünmez

ayşenur arslan gazeteci soruşturma terör örgütü