Aytun Çıray "Zevzekliğe" Devam Ediyor: Akşener Aleyhindeki Bir Gönderiyi Paylaştı

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Akşener'in başdanışmanı Aytun Çıray, "Amiraller Bilidirisi" aleyhine tavır alan ve söz konusu bildiriyi "zevzeklik" olarak nitelendiren Akşener'in hilafına bir paylaşıma kendi kişisel hesabında yer verdi.

Emekli amirallerin yayımladığı bildirinin ardından hiçbir yerde sular durulmuyor. Hükûmet kanadından bildiriye, türlü yaftalar vurulurken AKP yarın için olağanüstü bir MYK toplantısı tertipledi. Öte yandan muhalefet kanadında ise bildiriye yönelik belirlenen tutumda bir bütünlük yok. Zira İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, söz konusu bildiri dün gece yayımlandıktan hemen sonra "Altına imzamı atıyorum" diyerek emekli amirallerin ikazına destek vermişti. "Meydan okuyoruz! Sıkıyorsa Montrö'ye dokunsunlar" şeklinde bir paylaşım yapan Çıray, aynı zamanda amirallerin bildirisine yönelik "darbe" yaftalarına karşı da "Darbe yapmaya niyeti olanı tükürükle boğarız, tükürükle" diyerek tepki göstermişti.

Bugün ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, amirallerin bildirisine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında söz konusu bildiriyi "zevzeklik" olarak yorumlayan Akşener şu sözleri sarf etti:

"Sabah bir uyandık, emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayımlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti. Bu bildiri sahiplerinin bu zevzekliği yapmasına neyin sebep olduğunun da dikkate değer olduğunu söylemek isterim."

Akşener'in açıklaması, başdanışmanı Çıray'ın tutumuyla doğrudan çelişiyordu. Bunun üzerine Çıray, Twitter'da Akşener'in yukarıda alıntılanan açıklamasının aleyhine olan bir gönderiyi paylaştı.

Emekli amiraller bildiri İYİ Parti Aytun Çıray Meral Akşener darbe darbe iddiaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Kuvvetleri zevzeklik