Aytun Çıray, "Zevzeklik" Meselesine Zevzeklik Etmeyerek Açıklık Getirdi: Sıkıntı Yok

TAKİP ET

KRT TV'de yayımlanan Şimdiki Zaman adlı programa konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "zevzeklik" çıkışını değerlendirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye Akşener'in "zevzeklik" çıkışı yapmasına ilişkin Çıray'a bir soru yöneltti. Saymaz "İki farklı demeç var, parti genel başkanı 'zevzek' derken sizin açıklamalarınızı nasıl anlamalıyız?" dedi.

Çıray, bu soruya karşılık, "Biz Sayın Akşener ile 24 senedir tanışıyoruz. 24 senelik siyasî süreci beraber yaşadık. Demokrasi ve Türkiye'nin kahramanları ile ilgili düşüncelerinin benden farklı olmadığını çok net biliyorum. Kendisi ile henüz yüz yüze görüşemedik ama benim telefonla kısa görüşmemden çıkardığım şu: Sayın Akşener, bunun bir gece vakti birkaç kişi tarafından sızdırılmasını kastetmiş. Bunun bir yanlış anlaşılmaya neden olacağından endişe etmiş" şeklinde bir yanıt verdi.

Bunun üzerine programın sunucusu Gürkan Hacır da "Yani [bildirinin] içeriğine değil, yayımlanmasına değil, saatine mi takılmış?" diye sordu. Bunun üzerine Çıray, daha fazla "zevzeklik" etmek istemeyerek "Kendisi ile yarın grup toplantısı sonrası görüşeceğiz. Şu an fazlasını söylersem yanlış bilgi vermiş olurum. Grup toplantısını bekleyelim isterseniz" dedi.

Emekli amiraller bildiri İYİ Parti Aytun Çıray Meral Akşener darbe darbe iddiaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Kuvvetleri zevzeklik zevzek