Aytun Çıray'dan Ses Getirecek İYİ Parti İddiası: AKP ile Birtakım İlişkilere Girilmiş

TAKİP ET

Partisine yönelik eleştirilerini bir kez daha dile getiren İYİ Partili Çıray, iktidar partisi ile Cumhur İttifakı'na dahil olmak üzere birtakım görüşmeler gerçekleştirildiğini öne sürdü.

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı'nda yaşanan 'liste krizinin' ana aktörlerinden olan ve parti içindeki küskünlerden biri olarak anılan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genel Merkez'e yönelik eleştirilerini bir kez daha dile getirdi. TELE1 ekranlarında yayımlanan Anında Manşet programına konuk olan Çıray, partinin Cumhur İttifakı ile görüştüğünü öne sürdü.

Çıray, açıklamalarında partide ismini vermediği bir kişinin Saray'la görüştüğünü bildiğini de özellikle vurguladı. Akşener'in parlamenter sistem ve Memleket Masası çıkışlarının da Cumhur İttifakı ile görüşmelere vesile kılınacağını kaydeden Çıray'ın açıklamaları şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi ile belli birtakım ilişkilere girilmiş. Mesela ben partinin belli mevkiinde olan bir arkadaşımızın orayla ilişkisini biliyorum, Saray'la ilişki var. Belli ki bu Saray'la olan ilişki sonucunda 'parlamenter sistem' adı altında, 'Memleket Masası' adı altında bir görüşmeler serisi başlayacak ve yüzde 51 meselesi, bir şekilde halledilecek. Muhtemelen seçim sonrası bir koalisyon içinde mutabakat kurulmuş olabilir. Peki, biz bunun için mi yola çıktık? Bunun için mi İYİ Parti'yi kurduk? Ben bunun için mi beni bağrına basmış olan CHP'de en ufak bir şikayetim yokken sırf İYİ Parti'nin kurulması ve CHP'nin etrafındaki kuşatılmışlığı yarmak için, tek başına bir muhalefet partisi olmasın diye yola çıktım? Biz her türlü şerefimizi, itibarımızı riske ettik."

aytun çıray iyi parti saray koalisyon cumhur ittifakı akp akp ile görüşme chp muhalefet yüzde 51 memleket masası