Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ Partisini 26 Ağustos'ta Kuruyor

TAKİP ET

Ayyıldız Hareketi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisini 26 Ağustos'ta kuracağını açıkladı.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Ayyıldız Hareketi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Türk siyasetinde Suriyeli, Afgan vs. sığınmacı ve kaçakları evet-ama demeden vatanlarina yollama konusunda iradesi, politikası, programı, yol haritası olan tek siyasal duruş 26 Ağustos tarihinde partisini kuracak olan Ayyıldız Hareketidir. SÖZ VERİYORUZ" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ Sığınmacıların Yol Açtığı İç Savaş Tehlikesine Karşı Uyarıyor

Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ HaberTürk televizyonunda katıldığı bir canlı yayında sınırların güvenliği için Anadolu Kalesi projesinin uygulanması gerektiğini belirtmiş, sığınmacıların yol açtığı iç savaş tehlikesini "Şimdi efendim, Erdoğan 'Biz 4 milyon Suriyeliyi burda tuttuğumuz için Avrupa huzur içinde yaşıyor' dedi. Bundan daha büyük bir itiraf yok. Evet Avrupalılar huzur içinde yaşıyor, bedelini de Türk halkı 80 milyar dolar harcayarak, çocuklarını sokakta bıçaklanmalar sonucunda kaybederek, hastanede ödediği 100 lirayla bedava tedavi olan Arap'ın parasını da ödeyerek ödüyor.

Bununla da kalmayacak, bunun da işaretlerini görüyoruz. Bir gün gelecek diyecekler ki 'Biz burada çoğunluğuz, şu politik hakları istiyoruz'. Biz Hatay'ı neyle kazandık? Plesibitle. Bir Lozan görüşmelerine bakın bakalım. Sınırların belirlenmesinde nerde hangi nüfusun daha fazla olduğundan hareketle toprak kaybettik mi kaybetmedik mi? Yüz sene sonra bakın 1915'te Kahire'de bir görüşme var. Bu görüşmede Araplar İngiliz Yüksek Komiseri'ne diyorlar ki sizin yanınızda Osmanlı'ya karşı savaşa gireriz. Ancak savaştan sonra kurulacak olan Büyük Arap İmparatorluğu'nun kuzey sınırı Mersin'den başlayıp Adana, Maraş ve Mardin üzerinden İran'a kadar uzanacak. Şimdi aradan yüz sene geçiyor, Mersin'den başlayıp İran'a kadar uzanan hatta büyük bir Arap nüfusu oluşuyor. Bunun tesadüf olduğunu rahatlıkla hayatın devam edebileceğini düşünmek için safın ötesinde olmak lazım" ifadeleriyle anlatmıştı.

Ümit Özdağ Partisini 26 Ağustos'ta Kuruyor